Ohjaajapolku

HALUATKO OHJAAJAKSI?
KIINNOSTAAKO VALMENNUS?


Kajaanin Kipinä kannustaa sinua kouluttautumaan ohjaajaksi tai valmentajaksi. Pääset tekemään arvokasta kasvatustyötä uusien yleisurheilun harrastajien kasvattajana urheilukouluissa tai valmennusryhmissä.

Ohjaaja- ja valmentajakoulutus etenee vaiheittain. Alla olevista tutkintokuvauksista näet, kuinka ohjaajaksi kouluttautuminen etenee.  Pääset alkuun suorittamalla yleisurheiluohjaajatutkinnon. Yleisurheiluohjaajatutkinto pyritään järjestämään Kajaanissa vuosittain.

Yleisurheiluohjaajatutkinnon suorittamisen jälkeen voit edetä Nuorten Yleisurheiluohjaajatutkinnolle, jonka jälkeen olet pätevä urheilukouluryhmän vastuuohjaaja. 

Tason 2 Nuorisovalmentajatutkinnolla opit taitoja, joiden avulla pystyt halutessasi valmentamaan Sm-tasolla kilpailevaa junioriryhmää.

 

YLEISURHEILUOHJAAJATUTKINTO

Osaamistavoite
Tutkinnon jälkeen ohjaaja osaa opettaa ja ohjata lasten liikuntaa ja harjoituksia lapselle turvallisella ja kehittävällä tavalla

Sisältö
Ohjaaminen ja lasten yleisurheilun sisältö sekä lasten yleisurheiluvälineet käytännössä. Yleisurheilun lajiradat. 

Kesto
Lähijaksojen kesto on 12 tuntia

 


TASO 1 – NUORTEN YLEISURHEILUOHJAAJATUTKINTO

Osaamistavoite
Tutkinnon jälkeen valmentaja osaa ohjata ja valmentaa lasten ja nuorten harjoitusryhmää huomioiden lasten ja nuorten fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kasvun sekä kehityksen.

Sisältö
Valmentaminen ja harjoituksen johtaminen, nuorten yleisurheilun perusteet sekä lajiopetus. Tutkinto koostuu lähi- ja etäopiskelusta sekä seurassa tapahtuvasta opiskelusta.

Kesto
Noin 40 tuntia. 

Valintakriteeri
Hakijalta edellytetään vähintään 15 vuoden ikää ja kokemusta ohjaamisesta.TASO 2 – NUORISOVALMENTAJATUTKINTO

Osaamistavoite
Tutkinnon jälkeen valmentaja tuntee nuorisovalmennuksen perusteet sekä osaa toimia pitkäjänteisesti seuran lajivalintavaiheessa olevien urheilijoiden
valmentajana huomioiden nuorten fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kasvun ja kehityksen.

Sisältö
Yleinen valmennusoppi, lajiryhmäkohtainen valmennusoppi ja eri lajien tekniikka. Tutkinto koostuu neljästä perjantai-sunnuntai lähijaksosta (lounaasta lounaaseen) ja etäopiskelusta. 

Kesto
Lähiopetusjaksojen kesto on noin 90 tuntia.

Valintakriteeri
Hakijalta edellytetään, että hän on suorittanut nuorten yleisurheiluohjaajatutkinnon, on vähintään 18-vuotias ja on valmentanut seurassa vähintään kaksi vuotta.

Edut
Mahdollisuus hakea Suomen Urheiluliiton valmentajayhdistyksen jäsenyyttä.

 

Suomen Urheiluliitto - koulutuspolku