Kajaanin Kipinän 110 vuotta juhlanäyttely Kajaanin kaupunginkirjastossa jatkuu myös lokakuun ajan 1.9.-30.10.2021

3.9.2021

KAJAANIN KIPINÄ 110 VUOTTA JUHLANÄYTTELY

Kajaanin kaupunginkirjastossa 1.9. -30.10.2021

Näyttelyssä on esillä urheiluseura Kipinän historiaa ja nykypäivää.

Näyttelyssä on kolme vitriiniä.

Ensimmäisessä vitriinissä esitellään urheiluseura Kajaanin Kipinä sekä kerrotaan kuvin ja tekstein seuran juniorityöstä, jonka kehittäminen on seuran tulevaisuuden kannalta keskeistä.

Toisessa vitriinissä kerrotaan Kipinän järjestämistä suurtapahtumista ja esillä on materiaalia mm. Kalevan kisoista vuosina 1984 ja 2010. Vitriini esittelee myös tasavallan presidentti Urho Kekkosen urheilu-uraa.

Kolmas vitriini on Kajaanin Kipinän Wall of Fame. Se esittelee Kipinän menestyneitä urheilijoita 1920-luvun alusta nykypäivään.  Esillä on mm. Ville Pörhölä, Sirkka Kauppinen, Heikki Savolainen, 1980 -1990 luvun voitokkaat viestijoukkueet sekä pikajuoksijat (mm. Jari Haverinen). Vitriinissä on myös tietoja mm. Seppo Kujalasta, Elisa Leinosesta ja Henri Väyrysestä. Nykyiset pikajuoksijat Annika Haverinen, Jenna Kokkonen ja Mari Heinonen ovat esillä samoin piiriennätyksiä tehnyt urheilukoululainen Emma Juntunen. Luistelijoista esitellään Aila Tartia-Jalonen ja Jouko Launonen. Myös veteraaniurheilumenestyksestä on kerrottu.

Urheiluvälineiden muutoksesta vitriinissä kerrotaan Kunto Viirun eri aikakausilta olevien piikkarien avulla.

Vitriinissä on myös kooste Kipinän urheilijoiden saavuttamista Kalevan kisamitaleista sekä luettelo Kipinän puheenjohtajista.

Liitteet