Kemppaiselle hopeaa ja Haveriselle pronssia Kalajoelta

24.8.2015

17- ja 16-vuotiaiden SM-kisat kilpailtiin viikonloppuna 21.-23.8. Kalajoella. Kipinältä kisoihin osallistui kolme urheilijaa; Annika Haverinen, Suvi Kemppainen ja Tuomas Juvonen. Perjantaina tulessa olivat Haverinen N16-sarjan 100 m ja Tuomas Juvonen M16-sarjan seiväshypyssä. Haverinen esitti vahvoja otteita heti alkuerissä voittamalla oman eränsä 12,13 (+2,8) ja sama tahti jatkui välierissä, kun voitto tuli ajalla 12,15 (+3,2). Finaalissa löytyi kuitenkin kaksi kovempaa, kun Viivi Lehikoinen voitti (11,89) ja Nea Mattila oli toinen (12,13). Haveriselle kuitenkin loistavasti pronssia ajalla 12,22 (+2,8) Tuomas Juvonen paransi loistavasti ennätystään seiväshypyssä korkeuteen 390 ja oli kisassa hienosti viides. Lauantaina Tuomas jatkoi ennätystehtailuaan 110 m aidoissa. Ensin hän meni ennätyksellään alkueristä jatkoon 16,06 ja paransi vielä finaalissa hieman 16,03 (+1,4) ollen kisan seitsemäs. Korkeudessa tuli myös sama sijoitus, kun Tuomas sivusi ennätystään 170. Sunnuntaina Suvi Kemppainen järjesti pienen yllätyksen N17-sarjan keihäässä. Ennakkoon tilaston viides ollut Kemppainen nimittäin otti hienosti SM-hopeaa ennätyksellään 46,45. Kultaa voitti Emmi Heino tuloksella 49,20. Haverinen oli myös sunnuntaina hyvässä vauhdissa 200 m. Välieristä hän meni finaaliin ajalla 26,18 ja finaalissa ensimmäistä kertaa alle 26 sekunnin. Finaalin aika 25,97 (-0,8) ja sijoitus hienosti kuudes. Ensi vuonna 17.-16-vuotiaiden SM-kisat järjestetään Kajaanissa, joten tästä voi hyvillä mielin valmistautua kohti kotikisoja, joihin Annika ja Tuomas saavat ensi vuonna osallistua.

15-14-vuotiaiden SM-kisat kilpailtiin samana viikonloppuna Oulussa Raatin kentällä. Kipinältä myös täällä oli kolme kilpailijaa; Mari Heinonen, Rebekka Nilsson ja Jenna Kokkonen. Perjantaina 300 m aidoissa Kipinän tytöt olivat loistavassa vauhdissa. T14-sarjassa Rebekka Nilsson oli upeasti neljäs ja paransi ennätystään lähes kaksi sekunti aikaan 47,26. Mari Heinonen myös paransi selvästi ennätystään T15-sarjassa. Aika 46,21 riitti 11. sijaan. Lauantaina Jenna Kokkonen juoksi T14-sarjan 100 m alkuerissä 13,61 (-1,4), mutta jäi tällä ajalla alkueriin. Sunnuntaina Rebekka ja Jenna juoksivat 300 m. Molemmat juoksivat alkuerissä ennätyksensä, Rebekka 43,45 ja Jenna 44,62. Rebekan aika riitti finaaliin, jossa hän oli 7. ajalla 43,86. Heinonen hyppäsi T15-sarjan kolmiloikassa kesän parhaansa 10,65 (+0,5), ollen kisan 13.