KLL:n Kainuun piirin kisat 19.9. Kajaanissa. Tuomas Juvonen Suomen kärkitulokseen P14-sarjan pituushypyssä.

20.9.2013

Viimeiset Kipinän järjestämät kisat kesäkaudelle 2013 olivatkin KLL:n Kainuun piirin kisat, joiden lajienjohto hoidettiin Kipinän toimesta ja näin kisoista saatiin tilastokelpoiset. Kilpailussa oli runsaasti Kipinäläisiä, jotka saavuttivat useita lajivoittoja ja myös henkilökohtaisia ennätystuloksia kirjattiin. Näin siitä huolimatta, että sää oli jo syksyisen viileä, n. 14 astetta ja pikajuoksuissa vallitsi vastatuuli. Kisoissa sai lajiinsa osallistua vain yksi osanottaja kustakin Kainuun kunnasta.

Lukiolaisten sarjassa Krista Tirkkonen ja Johanna Sirviö ottivat kaksoisvoiton 100 m:llä ja Johanna oli 800 m:llä toinen. Keihään voitti Veera Leinonen.

Yhdeksännen luokan tyttöjen keihään voitti Suvi Kemppainen kesän toiseksi parhaalla kilpailutuloksellaan 41,12. Saman luokan poikien sarjassa Wäinö Wacklin juoksi mestariksi 100 m:llä kovaan vastatuuleen lähelle ennätystään sekä oli pituushypyssä toinen virallisella ennätystuloksellaan 529. Hänhän tosin hyppäsi pitemmän hypyn 537 Kajaanin koulujen mestaruuskilpailuissa, mitkä kuitenkaan eivät olleet tilastokelpoiset. Niki Räsänen otti mestaruuden 800 m:llä vain voiton varmistellen tehdyllä juoksulla.

Kahdeksannen luokan tyttöjen sarjassa saatiin kipinäläinen kaksoismestari, kun Emma Karjalainen voitti sekä korkeushypyn että 800 m. Annika Haverinen vei mestruuden 100 m:llä täysin ylivoimaisesti, vaikka jäi kovassa vastatuulessa KLL:n mestaruuskisoissa juoksemastaan ennätyksestä lähes sekunnin. Poikien puolella Tuomas Juvonen paransi ennätystään kahdesti pituushypyssä lopulta lukemiin 589, mikä toi ylivoimaisen mestaruuden ja on ikäluokan kärkitulos Suomessa tänä vuonna. Satasella Tuomas oli toinen ennätysajallaan, vaikka tässäkin erässä juostiin selvään vastatuuleen.

Seitsemännen luokan tyttöjen sarjassa Mari Heinonen otti mestaruuden ja reilun kirivoiton 800 m:llä kovasta pitkien matkojen juoksijasta Mette Hartosesta. Satasella Mari oli kolmas.

Kuudensien luokkien sarjassa Rebekka Nilsson oli neljäs 60 m:n juoksussa. Poikien pituushypyn voitti Abdirahman Muuse Hassan, joka on käynyt muutaman viikon Kipinän harjoituksissa. Abdin aikomuksena on harrastaa yleisurheilua Kipinässä myös pitemmällä tähtäimellä. Pituushyppy on hänen mielilajinsa, mutta aika näyttää minkälaisia tuloksia syntyy myös muissa lajeissa, kunhan oppia on saatu tarpeeksi.