Kuhmon sisulisäikäisten pm-kisojen ja Lappeenrannan 19-vuotiaiden SM-kisojen tulokset

12.8.2013

Viime viikonloppuna kilpailtiin Kuhmossa sisulisäikäisten pm-mitaleista. Sää ei Kuhmossa ollut paras mahdollinen viikonloppuna, mutta se ei nuoria urheilijoita haitannut.  Tässä listaa Kipinän urheilijoista. Lauantaina Valto Rautiainen voitti P12-sarjan kolmiloikan (8.15) ja otti hopeaa kuulassa (6.60). Tuomas Juvonen voitti kultaa P14-sarjan 100 m (12,8h) ja 800 m (2.23,9h). Isabella Perhovaara voitti T9-sarjan 40 m (7,9h) ja 1000 m (5.09,6h). T10-sarjassa Kia Tolonen otti kultaa kolmiloikassa (7.34) ja korkeudessa (115). Kia Husu oli kolmas 60 m (10,1h). T11-sarjassa kipinäläiset taistelivat paremmuudesta 60 m. Paras oli Kerttu Pyykkönen (9,5h), toinen Aleksandra Perhovaara ja kolmas Katri Oksa. Aleksandra voitti kolmiloikan (7.40) ja Katri korkeuden (105). T12-sarjassa Rebekka Nilson otti voiton 60 m (9,3h) ja oli kolmas pituudessa (3.28)

Sunnuntaina kisat jatkuivat sade säässä. Valto Rautiainen keräsi taas kulta- ja hopeamitalin. Voitto tuli pituudessa (3.82) ja hopeaa keihäässä (20.55). Isabella Perhovaaran saldona oli sunnuntaina kulta kuulassa (3.71) ja hopea pituudessa (2.38). Kia Tolonen juoksi hyvän ajan 60 m aj (12,7h) ja oli pituudessa toinen (3.52). Kerttu Pyykkönen voitti T11-sarjan pituuden (3.66), Katri Oksa oli toinen (3.34) ja Aleksandra Perhovaara kolmas (3.27). Keihäässä Katri sai kultaa (16.49) ja Aleksandra hopeaa (10.52). T12-sarjassa Rebekka Nilsson oli toinen 60 m aj (13.4h), mutta loukkasi samalla jalkaansa. Vasta uuden ennätyksensä heittänyt Suvi Kemppainen voitti T15 keihään tällä kertaa tuloksella 39.58.

Lauantain tulokset

Sunnuntain tulokset

Kisoista Kuhmon Kivan sivuilla

Viikonloppuna käytiin myös 19-vuotiaiden SM-kisat Lappeenrannassa. Kipinästä mukana olivat Maiju Ylitalo ja Krista Tirkkonen. Molemmille juoksijoille viikonloppu oli onnistunut. Lauantaina 100 m alkuerissä Maiju juoksi kauden parhaansa 12.58 (-0,8) ja Krista oman ennätyksensä 12.92 (+0,6). Molemmat etenivät hienosti välieriin. Välierissä ei enää juoksu kulkenut samalla tavalla. Maijun (12.73) eikä Kristan (13.19) aika riittänyt finaaliin. Sunnuntaina molemmat juoksivat 200 m. Hyvä vauhti jatkui molemmilla, sillä Maiju juoksi uudeksi ennätyksekseen 26.01 (+1,0) ja Krista uusi ennätys kirjataan nyt 27.03 (+0,8). Ajata eivät tällä kertaa riittänee finaaliin. Molemmat saavat osallistua 19-vuotiaiden sarjaan myös ensi vuonna, joten tästä on hyvä jatkaa.