Nuoret urheilivat ennen veteraaneja

1.8.2013

Veteraanien SM-kisat ovat edessä tulevana viikonloppuna 2.-4.8, mutta ennen sitä kenttä oli täynnä nuoria, kun Kainuun Nuorten pm-kisat käytiin 30.-31.7

Tiistaina mestaruudet ratkottiin 100m, kolmiloikassa, keihäässä, 300 m aj ja 400 m. M17-sarjan 100 m mestaruudesta käytiin kova kamppailu, josta voittajaksi selvisi Wäinö Wacklin. Lievessä vastatuulessa alittui ensimmäisen kerran 13 sekuntia, kun voittoaika oli 12,93 (-0,6). Toiseksi tuli ennätyksellään Tuomas Juvonen 13,14 ja kolmanneksi myös ennätyksensä tehnyt Vesa Palos 13,35. Wäinö vei myös kolmiloikan voiton uudella ennätyksellä 11,63.

N17 100m voiton vei Annika Haverinen, kun -0,7 vastaseen syntyi aika 13,20. N19-sarjassa Maiju Ylitalo oli ykkönen 12,86. Toiseksi tullut Krista Tirkkonen juoksi ennätystään sivuavan ajan 12,94. 100 m käytiin -0,4 vastatuuleen. N17 keihäässä heitettiin illan parhaat tulokset, kun Suvi Kemppainen heitti uudeksi ennätyksekseen 39,65. Veera Leinonen heitti myös hienosti kakkoseksi tuloksella 38,20. N19 400 m käytiin tiukka kamppailu Anastasia Dorohovan ja Eveliina Hiltusen kanssa. Kipinää edustava Dorohova voitti ennätyksellään 61,87. 63,12 juossut Hiltunen edusti ruotsalaista Ullevi FK:ta.

Keskiviikkona kisat jatkuivat 200m, pituudella, korkeudella, moukarilla, 2000 m ej ja 800 m. 200 m juoksut juostiin poikkeukselliseti takasuoralla, joten ajat ovat käsiaikoja. Hyvään myötätuuleen (+3,0) juostussa juoksussa tehtiin myös hyviä aikoja. M17 pituudessa Tuomas Juvonen ja Vesa Palos kävivät senttikamppailua voitosta, josta paremmaksi selvisi Tuomas ennätyksellä 543 ja toiseksi tulleen Vesan uusi ennätys on nyt 537. N17 pituuden voitti Mari Heinonen ennen SuoVa:n Taru Väisästä tuloksella 469 (+2,2). Marin ennätys on 470, joten siitä ei kauas jääty. Kilpailun ulkopuolella Marko Koskelo esitti kauden parastaan, kun leka lensi lukemiin 43,70.