Leinoselle hopeaa Kalevan Kisoista

29.7.2013

Vaasan Kalevan kisat saatiin eilen päätökseen Vaasassa. Kipinäläisten sijoitukset kisoissa olivat 2, 6 ja 9. Perjantaina saatiin siis jo ensimmäinen mitali, kun Elisa Leinonen juoksi hienosti hopealle 100 m aidoissa. Alkuerissä syntyi oma ennätys 13,26 (+1,6), joten tämä tiesi hyvää illan finaaliin. Finaalissa Nooralotta Neziri vei voiton ajalla 13,16 ja toisena maaliin ehti Leinonen ajalla 13,46. HIFK:n Matilda Bodganoff oli kolmas 13,52.

Perjantaina ohjelmassa oli myös miesten pituuden karsinta. Henri Väyrynen jäi niukasti karsintarajasta (735), kun hän hyppäsi 731. Tämä kuitenkin riitti lauantain finaaliin. Finaalissa Väyrynen sai hieman parannettua tulostaan, kun paras hyppy kantoi 737. Tällä tuloksella, Tommi Evilän voittamassa kisassa, irtosi kuudes sija.

Seppo Hirvonen oli myös lauantaina estraadilla miesten keihään karsinnassa. Kahdella ensimmäisellä heitolla oli ongelmia askelmerkin kanssa ja pari rastia ruutuun. Kolmannella tuli sitten kauden paras 72,74. Tällä harmittava 9. sija, kun 8. parasta pääsi finaaliin. Viimeinen tulos, jolla finaaliin pääsi oli 73,20.