Elisa Leinonen Universiadijoukkueeseen

18.6.2013

Kajaanin Kipinän Elisa Leinonen on valittu edustamaan Suomea Universiadeihin Kazaniin, Venäjälle. Kisat käydään 6.-17.7.

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen, maailman toiseksi suurin monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeissa kilpaillaan erikseen kesä- ja talvilajeissa. Universiadit, ”opiskelijoiden olympialaiset”, järjestetään joka toinen vuosi (parittomina vuosina) ja välivuosina kilpaillaan opiskelijoiden maailmanmestaruuksista lajeissa, jotka eivät kuulu vakituisesti Universiadien ohjelmaan.

Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut urheilija, joka on iältään 17-28 vuotias. Suomalaisurheilijat Universiadeihin lähettää Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL). Joukkueiden kokoamisessa OLL toimii yhteistyössä Olympiakomitean, lajiliittojen ja urheiluakatemioiden kanssa. Opetusministeriö tukee universiadijoukkuetta taloudellisesti matka- ja osallistumiskustannuksissa.

Elisan ajatuksia voit lukea hänen blogistaan