Kainuun Nuorisokansallisten tulokset

20.6.2013

Keskiviikkona käytiin Vimpelinlaakson Urheilukeskuksessa Kainuun Nuorisokansalliset. Kisojen yhteydessä oli myös aluekilpailut, joissa yleisen sarjan ja veteraanisarjojen urheilijat pääsivät kilpailemaan.

Kisat alkoivat harvinaisemmalla T15 4 x 80 m aj viestillä. Mukana oli kaksi joukkuetta, Kajaanin Kipinä ja Raahen Vesa. Tiukka kamppailu ratkesi, kun kolmannella osuudessa Kipinän juoksija kaatui osuttuaan aitaan. Raahen voittoaika oli hyvä 52,26 ja Kipinän aika kaatumisesta huolimatta 55,82.

P15 Pituudessa Kipinän Tuomas Juvonen hyppäsi voittoon uudella ennätyksellään 5,31 (+1,9). Tuomas on iältään 14-vuotias, joten tulos on myös P14 pituuden A-tulos (5,15)

N17 100 m päästiin juoksemaan ihanne olosuhteissa (+1,3) ja Hanna Hakalan johdolla (13,57) juoksijat laittoivat ennätyksiään uusiksi. N19 100 m myös tuuli puhalsi mukavasti selän takaa (+2,2), kun Maiju Ylitalo juoksi voittoon ajalla 12,71.

Kilpailun ehkä nimekkäin juoksija oli mukana 200 m. Viime vuoden Kalevan kisojen 400 m hopeamitalisti Antti Kokkonen (Veitsiluodon Kisaveikot) juoksi yksin ajan 22,2.

Myös veteraaniurheilijat näyttivät osaamistaan, kun Iisalmen Visan Asko Pesonen sivusi SE-korkeutta (154) M70-sarjan korkeudessa.

P15-sarjan 800 m Niki Räsänen juoksi hienosti ennätyksensä 2:18,44, tämä jää harmittavasti vain reilu kaksi sekuntia A-luokan tuloksesta (2:16,00).

Kilpailut päättyivät kiihkeään 4 x 100 m viesteihin. T15-sarjan voiton vei Raahen Vesan 1 joukkue, N17-sarjassa ykköseksi kiirehti Kajaanin Kipinä. Kovin kisa käytiin N19-sarjassa, jossa Raahen Vesa juoksi voittoon hyvällä ajalla 51,46. Kipinän joukkueen (Hanna Hakala, Maiju Ylitalo, Saara Rönkkö, Krista Tirkkonen) aika 52,29 jää vain 9 sadasosaa A-luokan tuloksesta (52,20). M17-sarjassa Kipinän joukkue juoksi ajan 51,29.

Ensi viikolla kaikillla Kipinän joukkueilla on hyvä mahdollisuus parantaa viestiaikojaan, kun tiistaina 25.6. käydään Kainuun piirin viestijuoksumestaruuskilpailut

Muitakin hyviä tuloksia ja ennätyksiä kisoissa nähtiin ja kaikki tulokset löytyvät täältä