Kajaanin Kipinän uutisia

8.12.2020

Kipinän syksyn urheilukoulut

Kajaanin Kipinän urheilukouluissa riittää vilskettä. Noin 50 lasta urheilee viikoittain neljässä eri urheilukoulussa. 12−15-vuotiaiden valmennusryhmässä urheilee seitsemän tavoitteellista urheilijaa neljä kertaa viikossa. Seuraa tiedotustamme Facebookissa, Instagramissa ja nettisivuillamme osoitteessa https://www.kajaaninkipina.fi/.

Kipinän uutena nuorisovalmennuspäällikkönä aloitti Roope Haapakangas 1.10.2020. 

Heippa Kipinän jäsenet! On ilo hypätä mukaan Kipinän mahtavaan seuraan. Olen päässyt nyt parin kuukauden ajan seuraamaan urheilijoiden arkea Kajaanihallilla ja aloittamaan urheilijoiden harjoituskauden. 

Olen kotoisin Pyhäjärveltä, mutta olen asunut jo reilu 7 vuotta Vuokatin vaaramaisemissa. Oma ykköslajini on maastohiihto, mutta yleisurheilu on kulkenut mukana vahvasti llapsesta asti. Päätoimisena valmentajana olen toiminut erilaisissa tehtävissä kolmen vuoden ajan. 

Vastuualueisiini tällä hetkellä valmentajana kuuluu Kipinän toimen lisäksi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa maastohiihdon yläkoululeirit. Lisäksi minua saattaa vieläkin nähdä numerolappu rinnassa talvella hiihtäen ja kesällä juosten.

Tuon Kipinän juniorivalmennukseen nuorta intoa, positiivista ilmapiiri ja uusia näkemyksiä valmennukseen. Jos näette minua Kajaanihallilla tai Vimpelinlaaksossa, tulkaahan rohkeasti vaihtamaan kuulumisia! 

Mukavaa joulun odotusta!

- Roope

Kipinä järjestää kilpailuja

Kajaanin Kipinä järjestää ensi talven aikana lukuisia kilpailuja, jos se vallitsevassa koronatilanteessa on mahdollista. Kilpailut löytyvät aikanaan osoitteesta https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=15. Tiedotamme kilpailuista myös Kipinän sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla. Kilpailujen järjestämisessä tarvitaan myös toimitsijoita ja kannustamme kaikkien urheilevien lasten vanhempia osallistumaan sekä kisoihin että talkoisiin. Jokaisen tehtävä on yhtä tärkeä, eivätkä toimitsijatehtävät ole kovin vaativia. Näin voimme jakaa tehtäviä useille henkilöille vuoden aikana. Lisätietoja saa Roope Hautakankaalta 040 509 8618 tai roope.haapakangas@hotmail.com.

Palkittuja urheilijoita

Kainuun yleisurheilu ry valitsi syyskokouksessaan 12.11.2020 vuoden yleisurheilijaksi Kainuussa keihäänheittäjä Suvi Kemppaisen Kajaanin Kipinästä. Suvi voitti N22 SM-kultaa tuloksella 53,24. Suvin paras tulos kaudella oli 57,43. Niin ikään palkittiin Kipinää edustava Jenna Kokkonen, joka voitti Suomen mestaruuden hallissa N19 200m ajalla 24,44. Saman ikäluokan 60 metrillä Jenna voitti hopeaa ajalla 7,57. Lisäksi palkittiin SM-pisteillä olleet Annika Haverinen ja Mari Heinonen. Sisuikäisistä palkittiin 12-vuotias Emma-Siiri Juntunen, joka teki kauden aikana neljä Kainuun piiriennätystä. Uudet piiriennätykset syntyivät 60m, 60m aidoissa, 200m ja 200m aidoissa. Emma-Siiri oli myös Suomen tilastoykkönen useissa lajeissa. Vuoden valmentajana palkittiin Suvin valmentaja Teuvo Kemppainen.

Kipinän omien urheilijoiden palkitseminen tapahtuu myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana vuoden 2021 puolella.

Koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun ja seuratoimintaan

Suomen hallitus teki 23.10.2020 periaatepäätöksen paikallisista ja alueellisista suosituksista koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tarkensivat periaatepäätöstä omalla suosituksellaan sisätiloissa järjestettävän liikunta- ja kulttuuritoiminnan osalta.

Hallituksen periaatepäätös sekä OKM:n ja THL:n suositus antavat alueellisille ja paikallisille viranomaisille mahdollisuuden tehdä tarvittaessa kulloinenkin epidemiatilanne huomioivia alueellisia ja paikallisia päätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi. Päätöksen harrastustoimintaan käytettävien tilojen mahdollisista rajoituksista tekee kukin kunta toiminnoittain aina kulloisenkin koronatilanteen mukaan.

Lisätietoa koronaepidemiasta ValtioneuvostonTHL:n ja AVI:n sivuilla.

Olympiakomitean ohjeistus löytyy täältä.

SUL:n ohjeet harjoituksiin ja kisoihin löytyy täältä.

Kainuun maakunnan ohjeistus löytyy puolestaan täältä.

Kainuu on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, vaikka tilanne näyttää juuri nyt  rauhoittumaan päin. Kiih­ty­mis­vai­het­ta kos­ke­vat oh­jeet ja suo­si­tuk­set ovat kuitenkin edel­leen voi­mas­sa. Poh­jois-Suo­men alue­hal­lin­to­vi­ras­ton an­ta­ma enin­tään 10 hen­gen ylei­siä ti­lai­suuk­sia ja ko­kouk­sia kos­ke­va ra­joi­tus on voi­mas­sa 18.12.2020 saak­ka.

Tilanteen johdosta Kainuussa on siirrytty tehostettuun valmiuteen, joka tarkoittaa jatkuvaa tilannekuvan seuraamista ja välitöntä kykyä toiminnan rajoitusten lisäämiseen. Urheiluharrastuksissa kuitenkin korostetaan lasten liikuntamahdollisuuksien turvaamista. Tämä tarkoittaa vanhempien osallistumisen minimoimista ja kontaktien vähentämistä harrastustoimintaan liittyen. Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voi järjestäjän harkinnan mukaan jatkua.  Yli 12-vuotiaiden osalta toimintaa voidaan jatkaa, kun ryhmäkoko pysyy alle 10 henkilössä.  Toiminnan jatkuessa tulee huomioida ohjeet lähikontaktien välttämisestä. Tämän vuoksi Kajaanin Kipinän harrastustoiminnassa on huomioitava seuraavat seikat:

 • Harrastustoimintaan osallistutaan ehdottoman terveenä.

 • Kädet desinfioidaan aina Kajaanihallille tultaessa ja sieltä lähdettäessä.

 • Harjoituksiin tullaan varusteet päällä ja lähdetään suoraan pois (pukuhuoneita ei käytetä).

 • Juomapullo täytetään jo kotona.

 • Tarpeetonta kokoontumista vältetään.

 • Saattajien ja huoltajien oleskelua tiloissa vältetään. Milloin tätä ei voida välttää, tulee saattajilla ja huoltajilla olla maskit päällä koko tilassa oleskelun ajan.

 • Valmentajat käyttävät harjoituksissa maskia.

 • Turvaetäisyyksien säilyttämistä korostetaan.

 • Harjoituksia voidaan toteuttaa etänä tai omatoimisesti.

 • Kisoissa noudatetaan viranomaisohjeita.

 • Muutoksista ilmoitetaan pääsääntöisesti ryhmäkohtaisilla WhatsApp-viesteillä.

Mukaan seuratoimintaan

Kajaanin Kipinän johtokuntaan vuosille 2021−22 tarvitaan uusia innokkaita tekijöitä. Kipinän johtoryhmän tehtävänä on huolehtia lajin kehittymisestä seurassa sekä kehittää Kajaanin Kipinän nuoriso-, kilpailu- ja valmennustoimintaa. Jotta seuramme toimii ja kehittyisi, tarvitsemme uusia seuratoimijoita ja ideoita toiminnan kehittämiseen ja varainhankintaan sekä harrastajamäärien kasvattamiseen. Jos sinulla on sisäistä kipinää kehittää Kainuun kärkiseuran yleisurheilua eteenpäin ja tunnet, että sinulla on jotain annettavaa, tule rohkeasti mukaan. Kipinän vuosikokous pidetään to 10.12. klo 18.00 Kajaanihallin kokoustilassa. Kokous järjestetään hybridinä. Lisätietoja Kipinän nettisivuilla.

Seuraa meitä

Seuraa meitä Facebookissa https://www.facebook.com/KajaaninKipina/ ja Instagramissa @kajaaninkipina. Pyrimme laittamaan sinne ajantasaiset uutiset.

 

Kajaanin Kipinä | www.kajaaninkipina.fi

Peruuta uutiskirje | Lähetä palautetta | kajaanin.kipina@kajaani.net |

Tietosuojaseloste

Osoitelähde: Kajaanin Kipinän jäsenrekisteri