Veteraanien pm-kisat käytiin Vimpelinlaakson Urheilukentällä

31.8.2012

Kaksi päiväiset Veteraanien avoimet pm-kisat käytiin Kajaanissa keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikon huippuhetki oli miesten korkeudessa, kun Iisalmen Visan Asko Pesonen teki M65-sarjan uuden Suomen ennätyksen 158. Kunto Viirulla lähenee tuhannen kilpailun raja, kun keskiviikkona tuli 980 kisa täyteen. Viiru voitti M70 korkeuden tuloksella 131. 5000m keräsi hyvin osallistujia, kovinta vauhtia piti Kajaanin Kuohun Jukka Kananen M45-sarjassa, voittoaika 18.45,47

Torstaina eniten osallistujia keräsivät heittolajit kiekko ja keihäs. Keihäässä mukana oli esimerkiksi Kipinän Teuvo Kemppainen, joka vasta haki EM-kisoista hopeaa. Torstaina Kemppainen voitti M60-sarjan keihään tuloksella 46,51. Kahden päivän aikana M75-sarjassa urakoinut Kipinän Risto Leinonen keräsi eniten mitaleja, kun voitot tulivat 400m, korkeudessa, moukarissa, kiekossa ja keihässä. Hopea mitali taskuun napsahti 100m, 200m ja kuulassa.