Elisalle hopeaa, Henri kuudes Kalevan Kisoissa

27.8.2012

Yksi mitali ja yksi pistesija, voisi siis sanoa, että tavoitteet täyttyivät Kipinän kolmihenkiseltä Kalevan Kisa joukkueelta.

Perjantaina miesten pituuden karsinnassa Henri Väyrynen ja Pertti Huovinen olivat kisassa mukana. Väyrynen selvitti tiensä hienosti finaaliin, mutta Huovinen jäi karsintaan. Tiukoille meni Henrinkin karsinta. Ensimmäinen hyppy kantoi 732, joka jäi siis 3 senttiä karsintarajasta. Toiseen hyppyyn tulossarakkeeseen tuli rasti, joten kaikki jäi viimeisen varaan. Kolmannen kierroksen hyppy kantoi 736 (+0,5), joten finaalipaikka tuli sentin erolla karsintarajaan. Pertille ensimmäiseen hyppyyn tuli rasti ruutuun. Toisella tuli tulos 685, mutta viimeinen meni jälleen yliastutuksi, joten tulokseksi jäi 685, jolla ei finaalipaikkaa irronnut.

Lauantaina oli mitaliodotukset Kipinäläisittäin korkealla, olihan puolustava mestari Elisa Leinonen tänään estraadilla. 100m aitojen alkueristä irtosi helposti finaalipaikka erävoitolla, aika 13,55 (-0,1). Puolustavan mestarin tittelistä huolimatta Leinonen lähti finaaliin haastajan roolissa, olihan Nooralotta Neziri juossut uuden Suomen ennätyksen aiemmin tällä kaudella. Tällä kertaa ennakkosuosikki piti pintansa ja Suomen mestaruus Nezirille. Elisa Leinonen tuli kuitenkin loistavasti hopealle ja Kajaanin Kalevan Kisoista 2010 alkanut mitaliputki sai jatkoa. Finaalin aika Elisalla 13,38 (0,0), paremmin hän on juossut vain Helsingin EM-kisoissa ja Jämsän aitajuoksukarnevaaleilla..

Toinen lauantain finalisti oli perjantaina karsinnan selvittänyt Henri Väyrynen. Väyrynen teki finaalissa tasaista sarjaa, sillä viiden mitatun hypyn mitat olivat 721 ja 745 välillä. Paras tulos siis 745 (+0,8), joka on Henrin uran toiseksi paras pituustulos. Sijoitus Roni Ollikaisen voittamassa pituusfinaalissa Henrillä kuudes.