Kipinäläisiä Nuorten SM-kisoissa

20.8.2012

Viikonloppuna käytiin 15- ja 14- vuotiaiden SM-kisat Vaasassa sekä 17- ja 16 -vuotiaiden SM-kisat Espoossa. Vaasassa mukana oli Kipinän Pihla Eerola T15-sarjan korkeudessa. Pihla meni ensimmäisellä yrityksellään aloituskorkeuden 143 ja ensimmäisellä meni myös seuraava korkeus 147. Korkeus 151 meni kolmannella, mutta seuraava eli 154 oli sitten liikaa. Tänä kesänä ennätyksensä 152 hyppänneen Pihlan sijoitus kisassa oli lopulta seitsemäs.

Espoossa mukana N17 sarjassa oli Maiju Ylitalo ja Krista Tirkkonen. Perjantaina Krista osallistui 300m, jossa alkuerissä syntyi kesän paras 44,12. Tämä aika ei kuitenkaan riittänyt alkueristä jatkoon. Sunnuntaina vuorossa oli molempien tyttöjen paraatilaji 100 m. Alkuerissä Maiju oli erässään toinen ja juoksi uuden ennätyksensä 12,46 (+0,8), näin Maiju pääsi suoraan välieriin. Krista juoksi omassa alkuerässään neljänneksi, mutta aika 13,00 (+0,1) riitti aikavertailussa jatkoon. Välierissä Maiju paransi uudestaan ennätystään, nyt aikaan 12,39 (+0,7). Aika riitti omassa välierässä toiseen sijaan ja näin myös paikkaan finaaliin. Krista juoksi toisessa välierässä myös uuden ennätyksensä 12,94 (-0,9), mutta tällä kertaa sillä ei finaalipaikkaa irronnut. Finaalissa Maiju juoksi 12,51(+0,5), joka myös alittaa hänen vanhan ennätyksensä, sijoitus finaalissa lopulta kuudes.