Jenna Kokkonen palkittiin Kainuun vuoden yleisurheilijana

12.11.2019

Kuva: Eero Väyrynen

Kainuun yleisurheilu palkitsi urheilijoita syyskokouksessaan 4.11 menestyksekkään talvi- sekä kesäkauden johdosta.

Jenna Kokkonen palkittiin vuoden urheilijana. Kokkonen saavutti talvella hopeamitalin 200m:llä Joensuun nuorten SM-kilpailuissa N19-sarjassa. Kesällä Porvoon nuorten SM-kilpailuissa Kokkonen juoksi hopeaa sekä 100m:llä (11,87) että 200m:llä (24,52) niin ikään N19-sarjassa. Kokkonen pärjäsi myös hyvin Kalevan kisoissa, jossa hän sijoittui seitsemänneksi 100m:llä (12,15) ja neljänneksi 200m:llä (24,67). Lisäksi Kokkonen juoksi Ylivieskassa SM-viesteissä Kipinän naisten pikaviestijoukkueessa, joka sijoittui viidenneksi.

Jenna Kokkonen edusti Suomea heinäkuussa käydyissä nuorten EM-kilpailuissa Ruotsissa, Boråsissa. Hänet valittiin mukaan Suomen pikaviestijoukkueeseen. Tämän edustuspaikan lisäksi Kokkonen edusti Suomea myös nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Norjassa, Kristiansandissa. Siellä Kokkonen urakoi 100m, 200m ja 4x100m viestin. Viestijuoksussa Suomi otti Pohjoismaiden mestaruuden.

Jenna Kokkonen pisti myös Kainuun piirinennätykset uusiksi 100m:llä (11,87) N19-, N22- ja naisten sarjassa sekä 200m:llä (24,43) N19-sarjassa.

Kipinän Henri Väyrynen palkittiin vuoden miesurheilijaksi. Väyrynen hyppäsi hallikaudella 794, joka on Suomen hallitilaston kärkitulos pituushypyssä. Hänet valittiin myös edustamaan Suomea EM-hallikilpailuihin, mutta ei valitettavasti päässyt osallistumaan niihin taudin takia.

Annika Haverinen palkittiin SM-kultamitalistina. Haverinen voitti suomenmestaruuden talvella Joensuussa nuorten SM-kilpailuissa 60m:llä (7,61) N22-sarjassa. Tämän lisäksi Haverinen juoksi hopealle 100m:llä (11,99) kesällä Porvoossa käydyissä nuorten SM-kilpailuissa N22-sarjassa.

Suvi Kemppainen palkittiin nuorten EM-kilpailu edustuspaikasta keihäänheitossa ja hienosta tuloksesta 53,00.

Sisuikäisistä urheilijoista palkittiin Kipinän Emmi Heikkinen. Emmi on kehittynyt hienosti edellisestä kesästä ja hän olikin nuorten SM-kilpailuissa seitsemäs 100m:llä (12,98) T14-sarjassa.

Kajaanin Kipinän viestijoukkue palkittiin SM-viestien viidennestä sijasta naisten sarjassa. SM-viestit käytiin Ylivieskassa ja siellä syntyi uusi naisten piirinennätys (47,02). Kipinän pikaviestijoukkue jäi harmittavasti vain kolme sadasosaa mitalista. Viestijoukkueessa juoksivat Mari Heinonen, Jenna Kokkonen, Emmi Heikkinen ja Annika Haverinen.

Vuoden valmentajiksi palkittiin Annika Haverisen ja Jenna Kokkosen valmentajat Jari Haverinen ja Vesa Heinonen.

Syyskokouksessa Kajaanin Kipinälle luovutettiin Tähtiseura-merkki. “Tähtiseura-ohjelma on olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee seuratoimintaa. Tähtimerkki on tunnustus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta.” (KS, 11.11.2019)