Kainuulaisten suoritukset Turun SM-kilpailuissa 9.-11.8.2019

16.8.2019

Kainuulaisille kahdeksan yleisurheilun SM-mitalia

Viikonloppuna järjestettiin Turun Paavo Nurmen stadionilla naisten ja miesten 30+ -sarjojen yleisurheilun SM-kilpailut, joihin osallistui noin tuhat urheilijaa.

Kainuulaiset saalistivat yhteensä kahdeksan mitalia, joista oli yksi kulta, viisi hopeaa ja kaksi pronssia.

Sotkamon Jymyn Sirpa Pääkkönen voitti N60-sarjan 5000 metrin juoksun ajalla 22.47,36.

Kajaanin Kipinän urheilijat saalistivat kuusi mitalia. Mauno Mikkonen palkittiin hopeamitalilla kolmessa M75-sarjan heittolajissa: kiekko (1 kg) 31,95, moukari (4 kg) 30,31 ja paino (7,26 kg) 12,70. Saman sarjan korkeushypyssä Kunto Viiru sijoittui toiseksi tuloksella 119. Viidennen Kipinän hopeamitalin saavutti Jari Haverinen M45-sarjan 100 metrin juoksussa ajalla 12,19 (tuuli 0,0).

Kipinän Ville Lehtinen sijoittui M50-sarjan keihäänheitossa (700 g) kolmanneksi tuloksella 54,84. Sonkajärven Pahkaa edustava kajaanilainen Eero Ronkainen oli M70-sarjan 2000 metrin estejuoksun pronssimitalisti ajalla 12.03,63.