Henri Väyryselle hopeamitali ja Annika Haveriselle sekä Suvi Kemppaiselle pistesija Kalevan kisoissa

24.7.2018

Kajaanin Kipinän urheilijat menestyivät 19.-22.7. Kalevan kisoissa Jyväskylässä.

Henri Väyrynen sai hopeamitalin pituushypyssä tuloksella 772. Sarja oli tasainen, sillä mitatut hypyt kantoivat 769, 770 ja 772. Tämä oli Henrille toinen Kalevan kisojen hopeamitali, sillä v. 2015 Porissa tuli myös hopeaa (781). Aikaisemmin tämän vuoden helmikuussa Henri voitti hallissa Helsingissä Suomen mestaruuden tuloksella 776. Jyväskylässä kilpailun voitti selvästi VasaIS:n Kristian Bäck tuloksella 793. Kolmanneksi sijoittunut Kristian Pulli hyppäsi 768.

Annika Haverinen kilpaili toisissa Kalevan kisoissaan. Oulussa 2016 naisten 100 m:n aika 12,11 ei riittänyt loppukilpailuun. Nyt Jyväskylässä Annika sijoittui hienosti 100 m:llä kuudenneksi tuloksella 12,20. Voittajaksi pinkoi Anniina Kortetmaa ajalla 11,82. Hanna-Maari Latvala ja Sara Francis hylättiin vilppilähtöjen vuoksi. Annika juoksi naisten 200 m:llä alkuerissä 25,38 ja oli erässään kahdeksas.

Suvi Kemppainen teki debyyttinsä Kalevan kisoissa ja sijoittui heti pistesijalle kahdeksanneksi tuloksella 50,40. Kesän tilastokakkosen (57,75), Suvin ensimmäinen ja pisin heitto hylättiin lippumiehen väärän tulkinnan vuoksi.

Kipinä sai näin Jyväskylästä Kalevan maljan pisteitä 11, kun viime vuonna pisteitä ei tullut Kalevan kisoista lainkaan ja koko vuoden Kalevan maljan pisteitä oli vain 8. Nyt on vielä jäljellä mm. nuorten SM-kilpailut.