Tasan kuukausi Kalevan Kisoihin

5.7.2010

Ennakkolippujen myynti kiihtynyt

Kalevan Kisat alkavat Kajaanissa tasan kuukauden kuluttua. Nelipäiväisten kisojen avajaiset ovat torstaina 5.8. Kisojen lähestyminen on huomattu myös yleisön keskuudessa, sillä ennakkolippujen myynti on vilkastunut selvästi ja vastaa jo viime kesän kisojen ennakkomyynnin määrää.

Kun kisoihin on aikaa kuukausi, neljännes lipuista on jo myyty. Kovin kysyntä on A-katsomoon, mutta myös katetun B-katsomon paikat ovat käyneet hyvin kaupaksi. Tavoitteena onkin saada Vimpelinlaaksoon 20 000 katsojaa.

Viimeinen kuukausi ennen avajaisia on talkooväeltä ja Kajaanin kaupungilta tiukkaa työntekoa, vaikka järjestelyjä on tehty jo parin vuoden ajan. Useimmat käytännön järjestelyt voidaan tehdä vasta viime vaiheessa.

Ensi vuonna 30 vuotta täyttävä urheilukeskus on pessyt kasvojaan kesän aikana. Kaupunki on maalannut rakennuksia, penkkejä ja katsomoita, asfaltoinut piha-alueita, remontoinut betoniportaita. Kisa-alueelle vedetään myös laajakaista, joka palvelee tuleviakin kilpailuja. Kisojen aikaan Vimpelinlaaksossa on vapaa wlan-yhteys.

”Teemme kaikkemme, jotta kisoihin tuleville ihmisille tulee elämys heti ensiaskeleilla. Kuntokatu asfaltoidaan, nurmikot ajetaan ja kukat istutetaan”, puistot ja liikunta-alueet tulosyksikön päällikkö Jouko Hukkanen sanoo.

Esimakua tulevasta saa jo tällä viikolla, kun kaupunki asentaa siirtokatsomoita paikoilleen. Juoksurataa kiertävät vuokrakatsomot tulevat suoraan Eukonkannon EM-kisoista Sonkajärveltä. Katettu B-katsomo tulee puolestaan Espoosta.

”Myös uusi pelastustie on rakennettu Pallohallin takapuolelle”, Hukkanen kertoo.

 

Ex-tähdet Vimpelinlaaksoon,

nykyvaikuttajat Vuokattiin

Kalevan Kisat kokoaa jälleen yhteen ison joukon myös takavuosien urheilutähtiä. Paikalle tulevat muun muassa Lasse Viren, Arto Bryggare, Sari Essayah, Tapio Kantanen, Pirjo Wilmi-Rokkanen, Olavi Salonen. Myös kaikki kainuulaiset SM-mitalistit on kutsuttu kisavieraiksi.

Ensimmäisen kisapäivän avaajana toimii sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula, joka toimii myös Kuntoliikuntaliiton puheenjohtajana.

Urheiluelämän nykypäivän vaikuttajat ovat puolestaan koolla 5.8. Vuokatin Urheiluopistolla Liikunta- ja urheilu 2020 -kutsuseminaarissa, jossa pohditaan huippu-urheilun tulevaisuutta ja näkymiä. Ohjenuorana on huippu-urheilun kehittämistyö,

Seminaarin puheenjohtajana toimii Timo Haukilahti Opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Alustajina toimivat sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Hannes Manninen, SLU:n pääsihteeri Jukka Pekkala, YLEn urheilun päällikkö Kari Mänty, SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski, liikuntaneuvos Paavo Haapakoski ja Veikkaus Oy:n toimitusjohtaja Risto Nieminen.