Henri Väyrynen ja Maiju Ylitalo keräsivät SM-mitaleita

17.8.2009

Henri voitti kaksi mestaruutta 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Maijulle hopeaa ja pronssia.

Viikonvaihteessa Riihimäellä kisatuissa 19-vuotiaiden ja Harjavallassa järjestetyissä 14- ja 15-vuotiaiden SM-kilpailuista tuli Kipinälle yhteensä 4 mitalia.

19-vuotiaiden kisat, Riihimäki

Henri Väyrynen voitti sivulajissaan pituushypyssä 19-vuotiaiden mestaruuden tuloksella 705, joka on hänen uusi ennätyksensä. Seuraavana päivänä hän otti kultaa myös seiväshypyssä hänelle vaatimattomalla tuloksella 470. Toiseksi seiväskisassa tuli Sotkamon Jymyn Perttu Korhonen.

Myös Marko Koskelo kilpaili 19-vuotiaiden SM-kisoissa moukarissa ja kiekossa. Moukarissa hän sijoittui seitsemänneksi tuloksella 47,87, ja kiekosta tuli 11.sija tuloksella 35,55.

14-15-vuotiaiden kisat, Harjavalta

Maiju Ylitalo otti SM-pronssia T14 100m:llä ajalla 12,92. Vastatuuleen juostun finaalin voitti  Kalajoen Junkkareiden Erika Nevanperä (12,78) ja toiseksi tuli Sara-Leena Kamppuri (12,85) Tampereen Pyrinnöstä. Alkuerissä Maiju pääsi juoksemaan hyvään myötätuuleen, josta hän selviytyi finaaliin alkuerien nopeimmalla ajalla 12,62. Aika on myös uusi piirin ennätys.

Sunnuntaina kisaohjelmassa oli 300m, jolla Maiju sijoittui toiseksi ajalla 42,62. Voittaja Jasmin Bergius TamPy:stä juoksi 42,20. Kipinän toinen edustaja Krista Tirkkonen oli 17. ennätyksellään 44,74.