Kipinälle hopeaa ja yksi pistesija Kalevan Kisoista

6.8.2009

Seppo Kujala työnsi hopeaa, Elisa Leinonen aitoi 8.:ksi.

Kipinällä oli pieni kolmen urheilijan edustus Espoossa 31.7.-1.8 käydyissä Kalevan Kisoissa. Kaikki Kipinän urheilijat esiintyivät jo ensimmäisenä kisapäivänä.

Kauden kotimaista kärkitulosta hallussaan pitävä Seppo Kujala oli kuulantyönnön suurin voittajasuosikki. Hän selvittikin tiensä finaaliin karsinnan ykkösenä, mutta sateessa kisatussa finaalissa oli tyytyminen hopeaan tuloksella 18,21. Kuulan voitti Oulun Pyrinnön Tuomo Tihinen tuloksella 18,47.

Elisa Leinonen aitoi 100m aitojen alkuerissä oman eränsä toiseksi päästen näin suoraan finaaliin. Finaalissa Elisa aitoi suoran aikaan 14,24 sijoittuen 8.:ksi.

Vastikään nuorten EM-pronssia voittanut Henri Väyrynen ei ollut seipään karsinnassa aivan EM-kilpailuiden kaltaisessa vireessä. Henri karsiutui finaalista tuloksella 470.

Kipinäläisistä myös Seppo Hirvosella ja Maiju Arffmanilla olisi ollut tältä kesältä Kalevan Kisoihin oikeuttavat tulokset, mutta kumpikaan ei kisaillut Espoossa.

Kajaani pääsi esille myös kisaisännyyden luovutusseremoniassa, kun Arto Okkonen, Erkki Hulkkonen, Hannu Tikkanen ja Eero Väyrynen ottivat vastaan Kalevan Kisojen 2010 kisaisännyyden. Sateinen sää laittoi kajaanilaisryhmän lupaamaan parempaa säätä ensi vuoden elokuussa Kajaanissa järjestettäviin Kalevan Kisoihin.