Kipinä palkitsi urheilijoita

21.11.2008

HENRI VÄYRYNEN KIPINÄN PARAS URHEILIJA 2008. Kajaanin Kipinän yleisurheilukauden päätöstilaisuudessa palkittiin tämän vuoden parhaita urheilijoita ja toimijoita

Kipinän parhaana urheilijana palkittiin 17-vuotias Henri Väyrynen. Henri voitti M17-sarjassa Suomen mestaruuden seiväshypyssä talvella hallissa Jyväskylässä ja kesällä Raisiossa uudella miesten, M22-, M19- ja M17-sarjojen piirinennätystuloksella 490 ja sijoittui samoissa SM-kisoissa neljänneksi pituushypyssä Kymmenottelussa hän saavutti SM-pronssia syksyllä Kokkolassa. Seiväshypyssä tuli lisäksi syksyllä Koululiikuntaliiton mestaruus Outokummussa. Seiväshypyn piirinennätysten lisäksi Henri paranteli M17-sarjan piirinennätyksiä 110 m aj:ssa (15,35) ja 10-ottelussa (6802). Miesten sarjan A-luokan seiväshyppytuloksen lisäksi Henri teki kuudessa lajissa M17-sarjan A-luokan tuloksen (100 m 11,56, 110 m aj 15,35, korkeus 190, seiväs 490, pituus 666 ja 10-ottelu 6802. Väyrynen edusti Suomea poikien (M17) Ruotsi-Suomi maaottelussa Helsingissä (2.tuloksella 475) ja oli Kainuun ylivoimaisesti paras luokittelupisteiden kerääjä. Suomen miesten tilastossa Henri oli seiväshypyssä 13. sekä M17-sarjan tilastossa seipään 1., 10-ottelun 5., korkeuden 6., pituushypyn 8.

Miesten parhaana palkittiin keihäänheittäjä Seppo Hirvonen, joka heitti Kalottiottelussa Norjassa mestariluokan tuloksen 77,08, jolla voitti ylivoimaisesti kilpailun. Tämä tulos on Suomen tilastoissa 10. paras tänä vuonna. Kalevan kisoissa Seppo oli karsinnan 11.

Naisten parhaana palkittiin Elisa Leinonen. Hän sijoittui N22-sarjan SM-kisoissa Lahdessa neljänneksi 100 m aj:ssa (14,99) ja juoksi naisten 100 m aidat 14,82, joka on N22-sarjan A-luokan tulos ja lähellä naisten A-luokkaa.

M22 sarjan parhaana palkittiin Joona Korhonen, joka juoksi 200 m:llä M22-sarjan C-luokan tuloksen 24,28 ja oli Lahdessa M22 SM-kisojen 200 m:n alkuerissä 12.

M19-sarjassa parhaana palkittiin Marko Koskelo, joka heitti moukarissa M19-sarjan A-luokan tuloksen 47,39. Kajaanin nuorten SM-kisoissa hän sijoittui moukarissa 10:neksi (43,24)

M17-sarjassa tunnustuspalkinnon sai Juho Seppänen. Hän joksi Raisiossa M16 SM-kisoissa 300 m:llä B-luokan tuloksen 38,68, jolla oli alkuerien 15. 200 m:llä hän juoksi myös B-luokan tuloksen 24,78.

N17 sarjassa parhaana palkittiin Veera Kyyrönen, joka juoksi 3000 m:llä N17-sarjan C-luokan tuloksen 12.05,26.

Parhaana veteraaniurheilijana palkittiin Arja Ruotsalainen, jonka meriittilista on todella mittava. Veteraanien EM-kisoissa Ljubljanassa hän saavutti kultaa N40-sarjan 100 m:llä, hopeaa 80 m aj:ssa ja pituudessa sekä neljännen sijan korkeudessa. N40-sarjan Suomen mestaruuksia Ruotsalainen saavutti hallissa ja ulkona ainakin 11. N40-sarjan Suomen ennätyksiä hän saavutti ainakin 4 lajissa ulkona ja 3 lajissa hallissa.

Valmentajista palkittiin Eero Väyrynen, ohjaajista Essi Jääskeläinen, Päivi ja Veera Kyyrönen. Nuori Suomi kiertopalkinnon nuorten valmentajana sai Päivi Heikkinen.

Toimitsijoista palkittiin Leena Kallunki ja Juha Mannermaa sekä talkoolaisista Kauko Huovinen, Armi Kärnä, Ulla Lehtola, Timo Koskelo, Heikki Väisänen, Elina Sottinen ja Aila Kananen.

Sisulisäsarjoissa palkittiin Maiju Arffman, joka otti korkeushypyssä hopeaa T15-sarjan SM-kisoissa Keravalla ja voitti Koululiikuntaliiton mestaruuden Outokummussa. Maiju hyppäsi korkeudessa naisten A-luokan tuloksen 169, joten hän pääsee ensi kesänä myös Kalevan kisoihin. Muita palkittavia olivat T14 Janika Ohtonen, T13 Maiju Ylitalo, T12 Veera Leinonen, T11 Johanna Sirviö, T10 Suvi Kemppainen, T9 Emmi Leinonen, P15 Joonas Kyyrönen, P14 Mitja Kärki, P13 Sami Kyllönen, P12 Lari Angeria, P11 Antti Haverinen, P10 Wainö Wacklin, P9 Aleksi Sirviö. Sisulisätyttönä palkittiin Kristel Hyvönen ja poikana Aleksi Sirviö. Lisäksi aktiivisuudesta ja monipuolisuudesta palkittiin mm. Krista Tirkkonen, Saara Rönkkö, Wili Wacklin, Kim Hyvönen, Elina Sottinen, Elizaveta Denishchik, Maija Kyyrönen, Riikka Rimpiläinen, Laura Karjalainen, Johanna Seppänen. Ella-Kaisa Heikkinen (A-taitomerkkiraja 800 m) ja Lotta Svensk.