Kainuulaismenestystä Pudasjärvellä

19.6.2008

ARJA RUOTSALAINEN TEKI PITUUSHYPYSSÄ SUOMEN ENNÄTYKSEN

Kainuulaisittain yleisurheilukausi jatkui lupaavasti Pudasjärvellä.

Kajaanin Kipinän Arja Ruotsalainen paransi N40-sarjan pituushypyn Suomen ennätystä 11 senttiä hyppäämällä heti ensimmäisellä hypyllään 540, jolla sijoittui naisten kilpailussa toiseksi. Tuulilukema oli +0,6, joten tulos on ennätyskelpoinen. Ruotsalainen hyppäsi poikkeuksellisen hyvän sarjan, jossa kolme tulosta ylitti hänen viime vuoden Turun SM-kilpailuissa hyppäämänsä entinen SE-tuloksen 529. Yksi pitkä hyppy tuli tosin liian voimakkaan tuulen avustamana: 540/+0,6 (SE), 522/+0,8, 536/+3,3, 526/+1,8, 528/+2,2, 533/+1,8. N40-sarjan pituushypyn Pohjoismaiden ennätys on 560, jonka on vuonna 2003 hypännyt Ruotsin Carina Palmqvist.

Arja Ruotsalainen jatkoi naisten 100 metrin juoksussa hyviä ja tasaisia juoksujaan. Hän sijoittui kuudenneksi ajalla 12,84 (+1,1), joka puuttuu vain 0,08 sekuntia Ruotsalaisen viime vuonna Iissä juoksemasta N40-sarjan Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksestä 12,76.

Arja Ruotsalainen on todistanut sen, että veteraaniurheilijakin pystyy parantamaan tuloksiaan hyvän valmentautumisen avulla vaikka vuosia tulee lisää. Hänen tuloskehityksessään näkyy myös Kauko Huovisen valmennustyön merkitys.

Arja Ruotsalainen on yksi Suomen menestyjäehdokkaista ensi vuoden Lahden MM-kilpailuissa, kun hän siirtyy uuteen sarjaan.

Kajaanin Kipinän Seppo Hirvonen voitti miesten keihäänheiton kauden parhaalla tuloksellaan 73,36 ja teki jälleen Kalevan kisoihin oikeuttavan A-luokan tuloksen.

Pikamatkoilla Kajaanin Kipinän Pertti Huovinen lähestyy miesten A-luokan tuloksia. Hän sijoittui viidenneksi 100 ja 200 metrillä ajoilla 11,09 (+1,2) ja 22,61 (+1,6).

Miesten kuulantyönnössä Sotkamon Jymyn Olli-Pekka Siponen oli neljäs tuloksella 15,13, joka puuttuu noin metrin A-luokasta. Viidenneksi sijoittui viime talvena M35-sarjan SM-hallikultaa voittanut Suomussalmen Vastuksen Timo Kyllönen tuloksella 13,35.

Kajaanissa elokuussa järjestettävien 19-vuotiaiden naisten ja miesten SM-kilpailujen kannalta on ilahduttavaa, että kisoissa on myös kainuulaisurheilijoita.

Sotkamon Jymyn Ville Kiviniemi teki miesten 100 ja 200 metrin juoksuissa M19-sarjan A-luokan tulokset 11,37 (+0,8) ja 22,66 (+1,4). Hän voitti toisen erän 200 metrillä ja sijoittui 100 metrin kakkoserässä toiseksi.

Kajaanin Kipinän Marko Koskelo voitti M19-sarjan moukarinheiton tuloksella 44,84, joka ylittää A-luokan tuloksen lähes viidellä metrillä.